ING KUTHO MADHIOEN

Welcome di komunitas SMPN 2 Kota Madiun

CIRI CIRI WONG MADIUN (suatu gambaran karakter wong Madiun)

  1. Esuk sarapan sego pecel ngombe wedang kopi, awan mangan sego pecel ngombe es cendol/ es teh , bengi mangan pecel ngombe teh manis/kopi / wedang jahe.
  2. Sing perantauan, nek mudik sing digoleki sego pecel, angger balik nyang rantau sangune lempeng entah ambek sambel pecel.
  3. Nek bengi senengane ngopi nyang ngarep stasiun, stadion, karo lesehan aloon aloon
  4. tamasya keluarga senenge ngajak neng Dungus(nggrape), Sarangan utawa Ngebel, adoh-adohe nang Popoh.
  5. Nesu nek diarani turunan PKI. (wani ngajak bacokan mas)
  6. Pelawak favorite Kirun. (umume mereka yang ada di wilayah Kabupaten Madiun)
  7. Nek tanggal enom blanja utawa cuci mata nyang Sri Ratu / Matahari / President Plaza/Gant karo Carefour.
  8. Numpak angkutan umum pedesaan jarene numpak  Colt, padahal buatane  Toyota, Daihatsu utawa Suzuki.
  9. Kalo kaget, sering bilang  ” Biyuh, biyuh…jegeg men ! “
  10. Nyebut  bakwan katane ” heci “, nyebut toge jare ” gantheng”
  11. Ketemu nyamuk gede-gede alok ” jingklonge saemblag-emblag “
  12. Cilikane seneng nyolong tebu pabrik, nganti ketangkep mandor/waker (sekitar thn 1970 – 1987)
  13. Kalo naik sepeda montor mesti Honda, contone Honda Yamaha,  Honda Suzuki, Honda Kymco, Honda vario dll.
  14. Gendhex utowo tembok omahe dulu dilabur putih-biru ono tulisan “AAPIK” yen ora “Madiun Bangkit”
  15. Yen ngomong ora lego nek ora dibangetake ,biasane suku kata pertama ditambahi huruf “U“contone yen ngomong” adoh” dirubah jadi ”  uuuuuaddooooooooohh”  makane yen ono festival banter banteran ngentut tingkat Nasional wong Madiun mesti di jamin menangan.

bener orane yo deloken dhewe yo mbak utowo mas kabeh, matur suwun

August 28, 2009 - Posted by | Rubrik bebas

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: